dilluns, 5 de desembre del 2011

Beach Beach + Ohios



No ens movem gens ni mica de lloc i ens tornem a trobar a la 2 d'Apolo al Paral·lel de Barcelona, aquesta vegada, però, per veure a dos grups de recent actualitat en el panorama del indie català. Els Ohios (de Vic) i els Beach Beach (de ses illes) van pujar a l'escenari decidits, el divendres passat dins el cicle de concerts que el festival Primavera Sound organitza durant tot l'any. Aquest era un d'aquells concerts que generalment és aprofitat pels assistents al festival de maig ja que amb la targeta d'aquest s'hi podia accedir gratuïtament, en canvi els que no la tenien havien de pagar les, més que abusives, xifres de 8 euros pels socis de Plastic Club o de 15 euros per la resta. Va ser per aquest motiu que l'absència de públic, especialment en el concert dels Ohios, es va notar.

Però el poc ambient general no va evitar que els dos grups fessin dues bones actuacions. Els primers a demostrar intencions van ser els vigatans Ohios, un grup que amb pocs mesos de vida i una mitjana d'edat molt tendre van escampar a base de bé els seus hits indie. Cançons que es veuen clarament influenciades per la música de grups de rock alternatiu dels 90 com Dinosaur Jr, Sebadoh, Superchunk o Guided by Voices, però que també sovint beuen de la música emo o del pop edulcorat de grups més recents com Beach Fossils o Deerhunter. Amb aquest repertori d'influències, els de Vic van dur a terme, en mitja hora, tots els seus temes amb una precisió envejable mentre no perdien de vista el so brut que els caracteritza. Amb concerts com el de divendres els Ohios es continuen fent un lloc en l'escena catalana, i de ben segur que molt aviat en sentirem a parlar.

Els Beach Beach van ser el segon grup i els que van tancar la 2 d'Apolo ben tocades les 3. Els mallorquins van fer honor a la seva terra i al seu nom tot apoderant la sala del Paral·lel a ritme de pop tropical. El grup va poder gaudir d'un públic una mica més abundant que en el concert d'abans i que es va anar creixent a mida que avançaven els acords de guitarra. L'eufòria els va ajudar a acabar el bolo a d'alt de tot amb una sala, no del tot plena, però si encesa, però els motius que van fer que acabessin tan bé la nit, van ser únicament les seves cançons. I és que a més d'ensenyar al públic el nou material que molt properament treurà el cap, els illencs van fer sonar les cançons del seu primer, i de moment, únic disc (que podeu trobar i descarregar al seu Bandcamp). Els temes del disc titulat Leeuwenhoek van fer embogir al públic demostrant que l'estil emo-pop tropical que engeguen, ha agradat a l'escena barcelonina. Veient al concert i havent escoltat Leeuwenkoek, ja només ens queda esperar amb candeletes les noves cançons de Beach Beach.

Dit això només em queda recomanar que si teniu l'ocasió no dubteu a anar a un concert d'aquests grups, perquè val la pena. Mireu si tinc ganes de que hi aneu que ja us dono mastegada l'ocasió: el proper 22 de desembre els dos grups tornaran a compartir escenari, aquesta vegada però a la Sala Moog de Barcelona, ja no teniu excusa!

http://www.youtube.com/watch?v=i5m9Zos0CJM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada