diumenge, 15 de gener del 2012

Bad news




La històrica botiga de discos CD. Drome i la sala Moog de concerts, tanquen files. No podíem començar l'any 2012 d'una pitjor manera. Dos dels emblemes del circuit de la música independent a Barcelona desapareixen per culpa de la ja famosa crisi.



CD. Drome va anunciar fa unes setmanes via facebook que aquest mes de gener deixaria l'activitat i tancaria definitivament. La botiga del carrer Valldonzella de Barcelona portava 20 anys apostant per les propostes més independents i allunyant-se de les botigues convencionals de discos. Els seus propietaris sempre han defensat que a CD. Drome només s'hi venien discos de qualitat. De totes maneres, la decreixent compra de discos i la ja esmentada crisi econòmica els han empès a retirar-se del mercat discogràfic. Aquesta noticia evidencia el mal estat del sector, amb les facilitats d'Internet la gent ja no compra discos i les botigues com la del Raval, se'n recenten. Oriol Valls i Jordi Raich (propietaris del local)afirmaven que en aquestes dues dècades no havien vist grans canvis de tendències, estils musicals o gustos sinó un canvi en la manera de consumir la música, arribant a extrems en que el preu de la cultura és exageradament baix o nul.
Aquest local ha significat molt per a la música de la ciutat de Barcelona, fent arribar propostes que difícilment es trobaven en altres aparadors.



L'altra mala noticia és la despedida dels concerts a la sala Moog de Barcelona que els propietaris també van anunciar per les xarxes socials ara fa unes setmanes. En aquest cas, els motius del "finito" han estat les queixes que el local rebia dels veïns de la zona en els concerts en directe. És per això, doncs, que només es suprimiran de la programació les actuacions de grups que organitzaven Moog rock'n roll. Les sessions d'electrònica o les nits temàtiques no desapareixeran, per tant, de la sala.
De totes maneres, aquest adéu suposa la desaparició d'una de les seus obligades per a molts grups alternatius nacionals i internacionals. Pel Moog hi han passat moltíssims grups que probablement sense la sala no haguessin parat per Catalunya. És una llàstima que ara el reguitzell de locals amb programacions similars es redueixi fortament, es necessiten més espais, és necessita més música en viu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada